Tiger attackerade 3 årig pojke

Den 4 januari 2012 attackerade en 3 årig pojke av en tiger som tillhörde ett kringresande zoo som befann sig nära staden Blagoveshchensk i östra Ryssland vid gränsen till Kina.


“Föräldrarna beslutade sig för att ta ett foto på pojken tillsammans med tigern och placerade honom nära buren där tigern befann sig. På något sätt lyckades tigern få tag på pojken”, säger Dmitry Serezhichev den officiella talespersonen för regionen.

 

Enligt bland annat nyhetskällor som AP, myfoxdc och Aftonbladet vårdas nu den 3 åriga pojken på sjukhus i Blagoveshchensk efter att ha fått allvarliga skall- och hjärnskador pågrund av attacken. Detta är dock inte första gången vilda djur på zoo i Ryssland har gått till attack mot allmänheten, i maj 2010 drog ett lejon in en fyra årig flicka in i sin bur. Flickan blev biten i både armar och nacke innan vakterna lyckades få ut henne ur buren, flickan tvingades åka in till sjukhus och opereras.

 

Ett kringresande zoo kan jämföras med en kringresande cirkus där djuren får spendera stora delar av dagarna i trånga burar. Sedan är det ju också så att många problem som drabbar djur i zoo återfinns ofta hos cirkusdjur och tvärt om.

 

Djurrättsorganisationen Djurens Rätt har länge bedrivit kampanj och motstånd mot kringresande cirkusar, på deras hemsida skriver dem ”De långa resorna och de omständigheter som transporten innebär kan orsaka stress hos djuren.” Och när ett djur är stressat/ posttraumatiskt stressat finns det chans att det kan bli aggressivt. Dock har man inga bevis på att tigern i fråga i Blagoveshchensk gick till attack pågrund av att det var stressat, men det kan ju helt klart vara en orsak.

 

- Kasper Wahnström


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback