Svar till Moderaterna

Svar till Moderaterna: http://www.bltsydostran.se/opinion/debatt_blt/vill-gron-ungdom-tar-bort-jobben-fran-landsbygden(2823354).gm

 

Grön Ungdom älskar landsbygd och natur. Vi vill värna om egenföretagandet på landsbygden, landsbygdsskolorna och vi vill motverka att folk tvingas flytta in i städerna pågrund av olika situationer. Men vi älskar även de individer som vi delar denna jord med.

 

I Moderaternas debattartikel som publicerades den 17 juni 2011 i Blekinge Läns Tidning ställde dem frågan ”Vill Grön Ungdom tar bort jobben från landsbygden?”. Och ett kort och snabbt svar på den frågan är: NEJ! Vi värnar mycket starkt om att landsbygden och hela Sverige ska leva, vi tycker att det är viktigt att det finns möjlighet till företagande på landsbygden och vi tycker också att det är viktigt att landsbygden ska vara ett attraktivt ställe för entreprenörskap. Jag är själv uppväxt och bosatt på landsbygden och jag blev själv tvungen att gå mitt sista år på en högstadieskola i en stad pågrund av att min landsbygdskola blev nerlagd.

 

Precis som många andra gånger när Moderaterna argumenterar är det en sak som dem alltid poängterar och tjatar om, nämligen jobben. Och visst precis som det är nämnt i debattartikeln från Grön Ungdom så skapar minknäringen jobb, vilket är positivt ur jobbsynvinkel. Men till vilket pris? Vi tycker att de jobb som ska bedrivas och skapas i Sverige inte ska bidra till djurs lidande, inte fysiskt men inte heller psykiskt.

 

Enligt Djurrättsalliansen dödas det 1,2 miljoner minkar, tusentals chinchillor och kaniner varje år på svenska pälsdjursfarmer i Sverige. Dess minkar lever fruktansvärda liv i fruktansvärda förhållanden. En mink får leva HELA sitt liv i en jätte liten bur, utan någon tillgång till varken gräs, vattendrag eller annan natur, och den avslutar sitt korta liv genom att den blir ihjäl gasad och sedan flådd. Det är inte ett jobb som vi tycker att Sverige ska ha, varken på landsbygden eller bredvid Rosenbad.

 

Men vad man har fattat enligt Moderaternas debattartikel är det är jobben som är det viktiga och inte vilken sorts jobb det är. Så med det i ryggsäcken antar jag att Moderaternas är för en extrem utbyggnad av vapenindustrin i Sverige samt en extremt ökad vapenexport. För det skapar ju jobb, och enligt Åsa Coenraads, Gustav Nilsson och Jeppe Jonsson så gör ju inte Moderaterna skillnad på jobb och jobb.

 

Detta tycker jag som vegetarian, pacifist, grön och djurens ÄKTA bästa vän är mycket tråkigt och faktiskt hemskt. Jag tycker att det är hemskt att det finns krafter som tycker att det är så pass mycket viktigare med jobb än med allas välmående. Jag frågesätter mig ännu en gång Moderaternas konstiga värderingar.

 

Vi i Grön Ungdom Blekinge kommer alltid vara en stark röst mot alla former av pälsnäring och för djurens välmående!

 

Stoppa djurplågeriet – Stoppa pälsnäringen!

Skriven av Kasper Wahnström Språkrör Grön Ungdom Blekinge


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback